Hur tränar vi?

På Kyo Jiujitsu så tränar vi Jiujitsu i olika grupper:

Vuxna/Avancerade ungdomar (från ca 15 år)

Barn nybörjare och lägre graderade (från ca 8 år)

Barn fortsättning

LekoBudo (från 5 år)

Träningsklädsel

Gemensamt för alla olika grupperna är att vi tränar i en vit dräkt som kallas gi. Denna dräkt behöver man inte ha som nybörjare utan det går bra att träna ett tag utan gi. När man känner att det är dags att skaffa en gi så kan man köpa en genom oss på klubben. Innan man har gi så tränar man i mjukisbyxor och t-shirt eller liknande (viktigt att inga delar på kläderna är i metall).

Träningsregler

Det finns en mängd olika regler som alla som tränar hos oss ska följa och allt är nedskrivet i våra klubbregler.

Läger

Vi har inga tävlingar utan allt fokus ligger på träning och egen utveckling. Förutom träningen på klubben arrangeras kortare och längre läger på den egna klubben eller på andra klubbar i Sverige som man gärna får delta på. Varje sommar arrangeras ett nationellt läger (2 dagar för

barn/ungdomar och 4 dagar för vuxna).

Vi har ett barnläger på klubben varje termin.

Vuxna/Avancerade ungdomar

I denna gruppen tränar vuxna samt ungdomar (från ca 15 år ) . I denna grupp kan man börja som vuxen eller som ungdom och då framförallt om man är fysiskt för stor för att träna med dom yngre barnen. Till denna grupp flyttar vi även upp ”barn” som blivit för stora för att gå i barngrupp.

Vi har inga nybörjargrupper för vuxna och större ungdomar utan man kan börja när som helst efter överenskommelse med instruktörerna på Kyo.

Barn nybörjare och lägre graderade

Detta är den grupp där dom flesta barn börjar träna hos oss, i denna grupp får man träna från det att man fyller åtta år. Det finns även möjlighet att träna från sju år om instruktören bedömmer att man är tillräckligt mogen. Denna grupp består av de nybörjare och mongraderade upp t.o.m 5+ mon, gult monbälte med rött streck. Vi delar på gruppen så alla får sin träning för att kunna gå upp på graderingstest.

Barn fortsättning

Träning för de barn som har 4 mon, orange monbälte, och uppåt.

LekoBudo

LekoBudo är vår miniorträning där barn kan börja från det att de fyllt fem år. LekoBudo är en introduktionsträning till jiujitsu och är lek blandat med jiujitsuövningar. LekoBudo ger en bra grund för att börja träna jiujitsu när man fyllt sju år. Begränsat med platser så här gäller föranmälan för att komma med.