Terminen slut

Terminen är nu officiellt avslutad för alla grupper på Kyo jiujitsu. Stort tack till alla som tränat under terminen. De sista veckorna så valde de flesta att avstå träning. Det har vi full förståelse för då det är oroliga tider. Vi hoppas att vi snart går mot ljusare tider och att vi ska kunna träna utan restriktioner igen.

När det gäller vårterminen 2021 så har vi satt startdatum till måndagen 18 januari vilket är en vecka efter att skolorna startar. Vi vet inte i dagsläget om och vilka grupper som kommer att kunna börja träna vid detta tillfälle men vi vill ändå förbereda för att det blir träning och inte ge upp. Vi kommer att komma med mer information inför terminsstarten så att alla vet vad som gäller för respektive grupp. 

Vi finns på kyo.nu, Facebook och på Instagram så gilla oss gärna där så att du inte missar någon information. 

Sist så vill vi passa på att önska alla en härlig jul, god fortsättning och på återseende. 

Hälsningar, Kyo jiujitsu instruktörer och styrelse

Temporärt förändrad träning

Hej,

På grund av gårdagens uppdaterade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten gällande idrottsutövande i Västra Götalandsregionen så behöver vi anpassa träningen på Kyo under en tid framåt för att följa dessa rekommendationer. 

Under de kommande tre veckorna så kommer vi inte att ha någon vuxenträning. Detta gäller både måndagar och onsdagar. Vi har så klart förhoppningar om att vi efter dessa veckor kan träna en kort tid innan vi tar vårt vanliga uppehåll för jul och nyårshelgerna. Vi kommer att komma ut med mer information om hur träningen ser ut fortsatt efter dessa tre veckor.  

När det gäller träning i våra barn och ungdomsgrupper så kommer dessa att fortsätta hållas som vanligt. Vi vill ändå påtala att det är väldigt viktigt att man stannar hemma från träningen även vid mildare förkylningssymptom. Vi kommer också att fortsätta att ha samma rekommendationer som tidigare dvs. byt gärna om hemma, se alltid till att ha rena händer och fötter (handsprit finns på klubben). Vi vill också be alla föräldrar som befinner sig i klubbens lokaler att i så stor mån som möjligt inte komma flera personer med ert barn till träningen. Vi ser också gärna att man hittar på något annat under träning istället för att titta på om möjligt, exempelvis tar en promenad. Detta för att minimera risker och trängsel i så stor mån det går.

Tack för din förståelse för att vi måste göra dessa ändringar. Vi håller alla tummarna för att det så snart som möjligt kan återgå till hur det var innan covid-19. 

Hälsningar, Kyo Jiujitsus styrelse och instruktörer 

Terminstarten närmar sig!

Hej alla jiujitsu-lovers!

Det börjar dra ihop sig inför terminsstart och vi kommer att smygstarta träningen för vuxengruppen måndagen 17 augusti för att sen starta barnträning med start veckan efter den 24 augusti. 

Situationen är fortfarande inte som vanligt även om läget gällande covid-19 har lugnat ner sig som det ser ut just nu. För att alla ska känna sig trygga så kommer vi att göra en mängd åtgärder för att minimera risken för att någon skulle bli smittad vid träning. Vi kommer också att behöva er hjälp att följa ett antal regler striktare än vad vi normalt kräver. Dessa är de regler som vi kommer att följa extra strikt i samband med höstterminens start.

 

  • Träna aldrig om du är sjuk! Detta är den mest grundläggande regeln, om ditt barn eller du själv känner symptom så kom inte till dojon. Detta gäller självklart både de som ska träna och lämna av tränande. 
  • Kom helst till träningen ombytt och duscha gärna hemma efter träningen så att vi inte skapar trängsel i omklädningsrum och de förhållandevis trånga korridorer som finns till dessa.  
  • Var extra noga med hygien innan och efter träning. Tvätta händer och fötter noga, kom med klippta och rena naglar. Även vårtor ska vara behandlade eller täckas med strumpor för att undvika spridning av dessa.
  • Försök tvätta din gi ofta, helst inför varje träning om möjligt. 
  • Ta gärna med en egen, påfylld, vattenflaska så att vi undviker köbildning till dojons enda vattenkran samt minskar mängden hantering av disk som ofta finns kvar efter att alla gått hem från träningen. 

 

Förutom dessa åtgärder så kommer det att finnas handsprit utställd som alla kan använda i samband med att man går på och av mattan. Vi kommer också att fråga och uppmana alla deltagare att tvätta händerna noga. Träningen kommer också i viss mån att anpassas. 

Detta blev ett långt brev och regler och pekpinnar. Trots detta så är vi många som längtar tillbaka till gemenskap och träning. Det har för många av oss varit ett långt, ofrivilligt, uppehåll från träningen och en av många saker som inte känts som vanligt. Vi hoppas att ni vill komma och träna med oss under hösten. Om du känner någon, barn eller vuxen, som du tror är intresserad så går det bra att gå in och anmäla sig eller höra av sig till oss. Kontaktuppgifter finns på www.kyo.nu

Hälsningar, Kyo jiujitsu

Uppdatering om covid-19

Hej,

Då situationen gällande covid-19 och en fortsatt rekommendation att undvika närkontakt i träning tyvärr är oförändrad så kommer Kyo att hålla fortsatt stängt den kommande perioden. Vi kommer att regelbundet utvärdera läget och skicka ut information så fort någonting i detta ändras. Vi vill inget hellre än att starta upp verksamhet igen så snart det är säkert. 

Gällande klubbläger som brukar hållas varje termin så kommer dessa inte att hållas under våren. Vi får se till höstterminen om vi kan kompensera detta på något vis.. Sommarlägret inklusive det som kallas Camp dojo (sommarläger för barn) har också blivit inställt under det rådande läget och för att alla ska kunna planera sin sommar och ledighet i god tid. 

Vi hoppas att vi alla snart kan ses och börja träna igen. Tills dess så hoppas vi att ni alla håller er friska. 

Hälsningar, Kyo jiujistu, styrelse och instruktörer.

Stängt pga covid-19

Hej,

På grund av det rådande läget och ändringar i rekommendationer till bedrivandet av idrottsverksamhet så har Kyo jiujitsus styrelse och instruktörer idag tagit beslutet av vi kommer att upphöra med träningen de kommande två veckorna, dvs över påsklovet och ytterligare en vecka. Vi kommer kontinuerligt att utvärdera läget och rekommendationer från myndigheter och riksidrottsförbundet för att se när och i vilken form vi kan börja träna igen. 

Vi kommer att ge ut samma information via hemsidan www.kyo.nu. Kyo jiujitsu på Facebook samt via mail till de som tränar eller har barn som tränar på klubben. 

Vi hoppas att att ni alla har förståelse för situationen och tar hand om er på bästa sätt under denna svåra tid. 

Hälsningar från Kyo jiujitsu

Terminstart 2020

Vi på Kyo hoppas att ni fortfarande njuter av några sista dagars ledighet innan terminen drar igång och att ni har haft en fantastisk jul och nyårshelg. Snart är det dags att börja träna igen och vi kommer att starta terminen måndagen den 13e januari. Barngruppen börjar då som vanligt klockan 17 och övriga träningar följer under veckan. Undantaget är LekoBudo där vi fortfarande preliminärt kommer att köra vidare på måndagar.

Klubben är i stort behov av fler vuxna tränande så fundera gärna på om du själv eller någon du känner skulle kunna vara intresserad. På måndagarna så fungerar det bra att låta sitt barn träna först och sen träna själv efteråt vilket brukar vara en stor bonus för många småbarnsföräldrar.

Anmälningar är bäst att göra genom anmälningslänken på hemsidan. Om man tränat innan så behöver man inte anmäla sig igen.

Vi ses snart på mattan!

Camp Dojo / sommarläger

Glöm inte att anmäla era barn till Camp Dojo, som är ett sommarläger för de som är 8 – 14 år. Börjar på onsdagen den 26 juni kl 10 och avslutas torsdagen den 27 juni kl 12.
Vi kommer att samordna transporter så glöm inte att skriva upp er på en lista i vår lokal när anmälan är gjord. Anmälan till SJF senast 2 juni.

Vill också påminna om sommarlägret 27 juni – 30 juni för de som är 15 år eller äldre. Anmälan till SJF senast 2 juni.
Vi samordnar transporter även för de som skall vara med på sommarlägret.

 

1 maj

1 maj är det ingen träning hos oss då dagen är en helgdag.

Träning påsk

Vi tränar som vanligt under påsklovet. Det är endast måndagen den 22 april, annandag påsk, som vi inte har någon träning.