Fixardag på onsdag

Nu på onsdag, 27 september, så utgår vuxenträningen i förmån för terminens fixarkväll. På fixarkvällen så jobbar vi för att förbättra saker i vår dojo och denna gång så kommer fokus bland annat att ligga på att få lite nya hyllor och skåp på plats. Vi kommer också att påbörja en efterlängtad uppfräschning av café-delen som används mycket av både barn och vuxna.

Vi hoppas att fixarkvällen blir välbesökt och att det kan bli en rolig kväll trots att vi inte får träna jiujitsu. Alla som läser detta och känner sig manade är välkomna. Det finns saker att göra för alla som kommer.

Barn och ungdomsträningen 17-18:15 kommer att hållas som vanligt.

Terminens sista träning…

…närmar sig med stormsteg och vi har börjat få en hel del frågor om detta på klubben och vill därför informera om vad som gäller. Den sista veckan vi tränar är vecka 22 vilket innebär att den sista ordinarie jiujitsu-träningen är torsdagen 2 juni. Veckan efter detta, på torsdagen 9 juni, så har vid fixarkväll från klockan 18-20 då vi förbereder dojon på nästa termins träning. Det kommer att komma mer information gällande fixarkvällen när det närmar sig.

Höstens sista träningar

Höstens sista träningar är i vecka 50. Detta innebär att
– barngrupp måndag har sista träningen den 7 december kl. 17
– barngrupp onsdag har sista träningen den 9 december kl. 17
– barngrupp torsdag har sista träningen den 10 december kl. 17.

Vuxna & ungdomar har sista träningen måndagen den 7 december kl. 18:15. Torsdagen den 10 december är träningspasset inställt och vi har en städ- och fixardag i stället. Det är bra om så många som möjligt kommer så kommer vi snabbt hem igen.

Sista träningen för vårterminen

Vi har vår sista träning för vårterminen i vecka 24.

För måndagsgruppen är sista träningen den 8 juni.
Vuxna har också sitt sista träningspass den 8 juni liksom samurajträningen.
Onsdagsgruppen har sista träningen den 10 juni och torsdagsgruppen den 11 juni.

Det är alltså ingen träningen för vuxengruppen eller judon torsdagen den 11 juni utan då har vi städ- och fixardag (från kl. 18:15). Alla är välkomna att delta, även barn och föräldrar. Blir vi många så kan vi gå hem tidigt. Klubben bjuder på fika för de som deltar.

Fixardag den 11 december

Den 11 december så kommer vi att ha höstens fixardag på Kyo. Den kommer att hållas på samma tid som den ordinarie vuxenträningen torsdagen den 11 december vilket innebär att vi inte tränar varken jiujitsu eller judo denna torsdag. Även om man inte tränar i någon av dessa grupper så är man välkommen att komma och hjälpa till (även barn, ungdomar och föräldrar som har en stund över).

Vi kommer att påminna om detta på träningarna framöver men planera gärna in det i kalendern redan nu.

Städ och fixardag

Veckan efter vårterminens sista träning på torsdagen 12 juni klockan 18:00 så kommer vi att ha en fixarkväll på klubben då vi ska greja lite med våra lokaler för att fräscha upp och förnya inför hösten. Det är väldigt uppskattat om alla som har möjlighet kan komma och hjälpa till. Desto fler vi är desto mer får vi gjort.

Skriv gärna upp dig i dojon om du planerar att komma eller skicka ett meddelande genom kontaktsidan så att vi kan planera.

Terminsstarten närmar sig

På måndag är det dags för träningen att börja på Kyo. Klockan 17:00 så börjar det första passet (barnträning) och sedan börjar all träning som vanligt under veckan. LekoBudon börjar söndagen den 2 februari.

Så se nu till att ladda upp under helgen och plocka fram gi:n för på måndag så kör vi hårt igen.

Information inför vårterminen

Hej alla,

Just nu njuter dom flesta av oss av ett kort uppehåll i jiujitsu-träningen innan vårterminen startar. Vi vill ändå från klubben passa på att informera angående vårterminens träning.

En förändring som vi har gjort är att vi numera tillåter barn upp till åtta år i LekoBudo och rekommenderar att man startar från 8 år i ordinarie jiujitsu-grupp. Nybörjare barn kommer även i fortsättningen att vara på måndagar klockan 17-18.

En annan förändring är att vi i LekoBudon kräver förskottsbetalning för att man ska behålla sin plats. Detta beror på att det är många på väntelista och vi vill att alla platser ska fyllas. Betalningen skall finnas oss tillhanda två veckor innan träningsstart för att man skall få behålla sin plats.

Vi har gjort en ny kalender som syns på höger sida på vår hemsida när man går in på kyo.nu. Här kommer man att kunna se om det är träning eller inte och också blicka framåt mot läger och annat. Här kommer en snabb resumé över viktiga datum i vår:

11 januari – Fixardag på klubben.
13 januari – Terminsstart.
2 februari – Start LekoBudo
16 februari – Uppstartsläger vuxna och ungdomar
13 april – Läger vuxna och ungdomar
3-4 maj – Barnläger
5 juni – Terminens sista träning

 

Städ- och fixardag

Lördagen den 19 januari kl. 10 har vi en städ- och fixardag på klubben. Vi kommer då att fixa sådant som vi har skrivit upp på vår lista såsom montering av nya skåp samt städa klubblokalen och omklädningsrummen inför träningsstarten. Vi hoppas att så många som möjligt dyker upp och hjälper till så att vi snabbt blir klara med allt som behövs göras. Alla är välkomna att deltaga i detta, både tränande, föräldrar, bekanta och kompisar.

Klubben brukar bjuda på fika när vi är klara med arbetsuppgifterna.

Fixardag inför hösten…

…är planerad till söndagen den 19e augusti. Vi kommer då att träffas i dojon vid 10:00 och jobba fram till ca 14:00 med att göra vår lokal redo inför höstens träningar.

Har du möjlighet att komma och vara med en stund så är det mycket uppskattat.